Salutare si bine v-am regasit! Dupa cum v-ati dat probabil seama, astazi imi voi exprima opinia despre programul de mentorat al celor de la LearnIT. Dar inainte de a trece efectiv la subiect, haideti sa raspundem la cateva intrebari primite in ultima luna.
- Q: Ce facultate imi recomanzi sa aleg?
A: Clientii nostrii se angajeaza fara facultate, inscrie-te gratuit apasand link-ul din bio la un call cu mine sau echipa mea. Locurile sunt limitate! - Q: Sunt clasa 9 la un profil de stiinte ale naturii, am sanse sa invat informatica?
A: Nu trebuie sa ai cunostiinte avansate de matematica pentru a ajunge sa lucrezi in domeniu, programeaza-te la o sedinta gratuita pentru a-ti evalua aptitudinile. - Q: Ce fel de proiecte pot trece in CV?
A: Inscrie-te gratuit in programul nostru de mentorat pentru a-ti construii cel mai bun CV si a ajunge la o companie de top!
1. Caracterul lui Catalin
(Pentru a afla cine e Catalin trebuie sa va uitati la video)
1.1. Aroganta si atitudine de superioritate
De fiecare data cand a avut ocazia sa vorbeasca despre job-uri, Catalin are tendinta sa spuna ca programarea este cel mai bun job din lume, iar toate celelalte job-uri sunt “degeaba”. Uita in schimb ca nu toti ne-am nascut cu o minte analitica, i
Promoveaza atat de mult programul lui de mentorat incat celalalte metode a asimila cunostiinte noi sunt luate “peste picior”.
- Cursurile de pe Udemy
- Tutorialele de pe YouTube
- Meditatiile la informatica
Toate acestea sunt “cancer” (ca sa citez exact cuvintele) in ochii lui. Eu am ajuns in punctul in care ma aflu in prezent cu informatiile de la scoala, facultate, si sute de ore de tutoriale pe Udemy si YouTube, nu am avut nevoie de un mentor sa ma bișnițească.
1.2. Schimba Supra-taxeaza educatia in Romania
Tot Catalin mai sustine in diferite videouri si story-uri pe Instagram ca el si echipa lui “schimba” educatia in tara noastra.
Imi pare rau sa il dezamagesc, dar in opinia mea nu face decat sa traga o linie intre paturile sociale din societatea noastra: cei ce isi permit sa dea 5,000€ pe un program, si cei ce traiesc de la un salariu la altul. Ganditi-va doar la faptul ca putin peste 300.000 de angajați castiga peste 1,000 euro. (conform ultimelor statistici din aprilie 2018)
Probabil avem definitii diferite a “schimbatului” educatiei din Romania..
2. Produsul in sine
2.1. Aceeasi informatie reimpachetata intr-un pret mai mare
Persoanele ce ofera acest program de mentorat iti vand aceeasi informatie ce o poti gasii singur pe internet la un pret super umflat. Nu ma intelegeti gresit, este normal sa ceri un pret bun pentru serviciile pe care le oferi, insa este o cale lunga intre “a cere un pret corect” si “a cere un pret super-umflat” doar de dragul ca poti face asta.
Nu este o tehnica noua, fiind folosita de multi “guru” ai programelor de coaching. Aceste persoane abuzeaza practic de expunerea media pe care o au si folosesc acest lucru pentru a creea o perceptie falsa asupra serviciilor pe care le vand.
Asigura-te ca ceea ce cumperi este suficient de “unic” si justifica pretul pe care urmeaza sa il platesti.
2.2. Tehnici de vanzare sub presiune
Este usor sa recunosti persoanele care incearca sa iti vanda ceva cu orice pret. Un mentor bun, al carui scop principal este pregatirea oamenilor in domeniul informaticii ti-ar oferii primele sedinte gratuite, pentru a vedea cum va acomodati unul cu celalalt, ce relatie de comunicare exista intre voi doi (si prin “primele sedinte gratuite” ma refer la niste sedinte pe bune, nu o convorbire de 30 minute in care 25 te intreaba cati bani castigi).
Daca cineva incearca sa te puna sub presiune pentru a bate palma in cardul unui program de mentorat scopul lor nu este sa te pregateasca, scopul lor este doar sa vanda acest “serviciu”.
Cum poate pune cineva presiune pe tine?
- Te suna in urmatoarele 24h de ore si te intreaba daca poti platii 50% din suma.
- Incearca sa te convinga sa iti faci un credit de nevoi personale
Pretul programului este stricat bazat pe cati bani ai. In opinia mea, pretul ar trebuii sa fie strict bazat pe nivelul la care te aflii tu si modul tau de a asimila cunostiintele.
Aduceti-va aminte de trendurile ce au existat pana acum pe internet, am avut parte de:
- experti guru in lumea cryptomonezilor – “investeste acum si scoti profit de 10 ori mai mare”
- experti guru in lumea dropshipping-ului – “stai acasa pe canapea si faci mii de dolari din cateva clickuri”
- experti guru despre dezvoltarea personala
2.3. Targetul lor principal sunt incepatorii
Natura ne demonstreaza faptul ca pradatorii vaneaza intotdeauna animalele bolnave si ranite pentru ca sunt mai usor de omorat si mancat. Multi experti in marketing folosesc aceleasi tehnici pentru a promova servicii scumpe catre incepatori.
In general cei ce se afla la inceput nu au experienta necesara pentru a face diferenta dintre bisnitari si cei care cu adevarat vor sa te formeze. De asemenea, incepatorii in domeniul IT nu stiu exact care sunt preturile de pe piata, cat ar fi normal sa ofere pe un curs de programare, si cat ar fi prea mult.
2.4. Platformele de social media sunt doar pentru a vinde
De ceva timp, platformele de social media YouTube, Instagram si Facebook au devenit doar unelte prin care ei sa isi promoveze programul de mentorat. De fiecare data cand au ocazia sa faca un live (sau posteaza un video) totul se centreaza in jurul programului de mentorat.