fbpx

Atestatul de informatica – model de atestat rezolvat

de Mihai-Alexandru

Ce este atestatul de informatica?

Atestatul de informatica este un act prin care se confirma pregatirea de specialitate dobandita de absolventii de liceu. De obicei lucrarea de atestat o sustii undeva in luna mai, atunci cand esti clasa a 12-a.

Atestatul este compus din doua parti:

 • Proba practica – un test cuprins din 3 subiecte
  • Baze de date
  • Programare
  • Sisteme de Operare / Microsoft Office
 • Proiect – trebuie sa prezinti un proiect (produs soft) – realizat, teoretic, in timpul orelor de laborator al clasei a 12-a. De asemenea proiectele pot fi realizate si in echipe de 2-3 elevi in functie de complexitatea proiectului

Daca doresti sa citesti toate detaliile tehnice, gasesti metodologia atestatului de informatica: aici

Cand se sustine atestatul de informatica?

Conform metodologiei, atestatul de informatica se desfasoara intre 1 si 30 mai. Fiecare scoala de obicei elibereaza graficul propriu de desfasurare al atestatului.

Cat dureaza atestatul de informatica?

Atestatul de informatica de informatica dureaza maxim 2 ore (teoretic, practic o sa dureze in jur de 4-5 ore). Proba practica dureaza 1h 30m iar prezentarea proiectului nu ar trebui sa dureze mai mult de 30 de minute.

Cum se desfasoara ziua atestatului?

O sa va adunati toti colegii din liceu in grupe de cate 30 de elevi (de-obicei nu se fac grupe si se pastreaza direct clasele). Fiecare grupa are alocat un laborator si o echipa de profesori ce se va ocupa de organizare si evaluare.

Dupa ce ati intrat in laborator, fiecare elev va sta la cate un calculator si va extrage pe rand un bilet. In functie de numarul extras, acesta va avea un subiect unic pentru proba practica. Deci nu poti copia de la vecini, subiectele fiind amestecate intre ele. Ai timp 90 de minute sa rezolvi subiectele, dupa care profesorul va venii sa verifice daca ai rezolvat totul corect (corectarea de obicei se face pe loc).

Urmatoarea proba este prezentarea proiectului. Eu am putut sa prezint de pe propriul calculator, dar asta depinde de „comisia tehnica”. Pentru a fi sigur – intreaba inainte daca poti prezenta de pe laptop-ul tau. Prezentarea dureaza 30 de minute, timp in care vorbesti despre ideea ta, cum ai realizat-o, ce programe ai folosit, s.a.m.d..

 

Proba practica – model de atestat

Proba proiect – atestat informatica – GRATUIT

Intrebari frecvente

 1. Este obligatoriu? Din cate stiu eu, nu este obligatoriu, dar deseori el este prezentat de profesori ca „un examen obligatoriu”
 2. Poti intra fara atestat in probele de Bacalaureat? Da
 3. La ce ma ajuta? Daca ai luat atestatul iesi deja cu specializarea „Operator Calculator”. Nu trebuie sa mai faci alte cursuri pentru specializarea asta.
 4. Trebuie sa fac un referat pentru proiectul de atestat? Nu trebuie sa faci nici un referat / documentatie pentru lucrarea ta de atestat. Teoretic, profesorul indrumator trebuie sa intocmeasca aceasta parte, inainte de a-l depune la secretariat.
 5. Unde gasesc un atestat de informatica gratis? La noi, unde altundeva?
Comentarii

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie sau tehnologii similare. Apăsând "Sunt de-acord" sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Sunt de-acord Citeste mai mult