TPN REWIND 2020

0

Salutare prieteni si bine v-am regasit, astazi vom discuta despre cum a decurs anul pentru echipa noastra, ce am reusit sa facem si bine-nteles cate cifre am reusit sa strangem. O vom lua in ordine cronologica, pentru a nu rata nici un eveniment.

Iarna

Fix acum un an de zile, pe 7 ianuarie 2020 am lansat videoclipul in care discutam despre bisnitarii programelor de mentorat. Pentru ca asa este natia noastra de oameni, ne place barfa si scandalul, acesta este si cel mai vizualizat video din 2020. La cateva zile dupa ce l-am publicat era sa fim dati in judecata dar pana la urma s-au calmat spiritele.

Tot acum un an am decis sa reactivam serverul de Discord pentru a putea tine legatura mai usor cu voi. Daca nu ati facut-o deja va sfatuim sa va alaturati serverului. De obicei seara dupa lasarea intunericului stam la seminte cu membrii serverului, discutam despre programare si nu numai.

evomag.ro

Tot prin iarna, parca prin ianuarie sau februarie am inceput sa strangem rezolvarile de pe pbinfo trimise de voi in mesajele private si am construit incet-incet pagina cu rezolvari.

Primavara

La inceputul primaverii am avut o discutie cu Paul Colta in care mi-a povestit despre start-up’ul lui InfoNow si cariera sa in programare, iar mai apoi i-am propus sa se alature proiectului si a durat ceva pana l-am convins dar in cele din urma a acceptat.

Mai apoi prin martie deoarece a venit pandemia majoritatea elevilor cu care faceam meditatii m-au lasat balta deoarece puteau sa invete (copieze) in timpul orelor online, nu mai aveau nevoie de pregatire la informatica. Asa ca ce am zis sa fac cu timpul meu liber? Am organizat sedinte de pregatire a Bacalaureatului pentru elevii din clasa 12 (si nu numai). Am rezolvat impreuna subiectele propuse de Minister si am raspuns diferitelor neclaritati legate de notiuni si teorie. Daca totul decurge bine anul acesta am putea sa mai organizam cateva sedinte similare. In prima sedinta s-au adunat 80 de persoane si am fost emotionat va dati seama. Ati vrea sa mai organizam ceva de genul si anul acesta? Lasati in comentarii parerile voastre.. Sedintele vor fi bine-nteles gratuite.

Tot in aceasta perioada a venit si Robert in tutoriale-pe.net principala persoana care m-a ajutat sa terminam platforma. Chiar daca l-am sucit cu multe modificari venite din neant a continua sa stea alaturi de noi si sa finalizeze diferite module din platforma (de exemplu sistemu de mesagerie, concursuri si clasament sunt programate de el).

Vara

Vara am fost foarte absenti de pe YouTube, nu am postat sau publicat nimic interesant deoarece rescriam platforma de pe Laravel pe Vue si asta ne manca enorm de mult timp. In iunie parca am facut 10,000 abonati si am putut intr-un final sa activam „membership”-ul optiunea cu care ne puteti sponsoriza lunar cu sume cuprinse intre 5 si 50 lei.

Undeva prin august echipa noastra a reusit sa scrie toate rezolvarile de pe pbinfo si am publicat in august sectiunea „Rezolvari PBInfo”. Daca nu gasiti o problema pe site si aveti rezolvarea la ea, nu ezitati sa ne lasati un mesaj!

Tot vara aceasta am primit cea mai mare donatie din istoria proiectului: 80 euro de la un baiat din Timisoara. Va dati seama ca fiind din acelasi oras ne-am intalnit imediat pentru a discuta mai multe.

Toamna

In toamna deoarece am inceput ultimul an de facultate nu am mai avut timp sa postam asa de des, nu s-au intamplat foarte multe lucruri. Am reusit in schimb sa rescriem platforma pe Vue si NodeJS si ne-am apucat de scris continutul.

Si acum cifrele…

Statistici YouTube

 • 399,523 vizionari
 • 21,143 ore vizionate in total
 • +4,500 abonati
 • 1,190 RON (reclame)
 • 480 RON (donatii)

Statistici Website

 • 420,278 sesiuni
 • 203,605 vizitatori
 • 970 RON

Cheltuieli

 • 5,245 RON (ne-am mutat pe AWS)
 • 3,386 RON (reclame YouTube, Google, Facebook)
 • 50 RON (logo platforma de info)
 • 250 RON (giveaway paste)
 • 42 RON (domeniul tutoriale-pe.net)
 • 50 RON (domeniul platforma-de.info)

Profit 2020

 • – 6,383 RON

Daca doriti sa vedeti numerele exacte: click aici (Google Docs).

evomag.ro
Comentarii
Se incarca comentariile...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More