fbpx

Cum sa faci bani online in 2024

Metoda românilor independenți și plini de bani

de Robert

Astăzi vom discuta despre una dintre metodele de a face bani ale antreprenorilor de succes din România.

Această metodă a generat zeci de milioane de lei și continuă să genereze, datorită faptului că noi, românii, suntem un popor de oameni leneși și neiformați, fiind dispuși să cheltuim sute de lei pe orice, doar pentru a ne satisface plăcerile.

Despre ce este vorba, de fapt? Metoda aceasta presupune tipica „bișniță”, în care se cumpără produse la un preț mic și se vând la un preț mai mare, însă este mult mai bine gândită decât escrocheriile obișnuite.

Antreprenorii independenți și cu bani din România analizează piața folosind inclusiv aplicatii în valoare de sute de euro pentru a naviga și a identifica produsele de interes maxim. După ce realizează această analiză, caută pe site-uri chinezești produse similare sau chiar aceleași produse, pe care le cumpără la un preț extrem de mic. Fiecare dintre aceste produse, în terminologia bișniței, poartă denumirea de posibil „winner” sau câștigător.

În general, un „winner” este un produs care atrage foarte multi clienti pe piață, care urmeaza sa fie testat pentru a vedea dacă poate genera profit.

Să luăm ca exemplu produsul urmator:

Este vorba despre un „corector de vopsea pentru mașină”, vândut pe câteva site-uri la prețuri diferite. Pe majoritatea site-urilor veți găsi prețul „redus” față de prețul inițial, tipica escrocherie românească, menită să te facă să crezi că produsul are o valoare extrem de mare.
Mai jos am inclus o listă cu prețurile aceluiași produs, în acest caz pixul nostru, disponibile pe diverse website-uri. Ultimul link prezintă produsul vândut de o companie chinezească la doar câțiva cenți pe bucată.

Ce fac românii noștri? Cumpără produse „in bulk”, adică la grămadă. Achiziționând produse în cantități mari – 100, 200, 500 de bucăți – se poate negocia cu vânzătorul chinez pentru a obține un preț și mai mic decât cel afișat pe website.

Zilele trecute mă uitam să cumpăr un încărcător pentru aparatul meu de ras electric OneBlade și am dat peste acest link pe eMag. În mod normal, înainte de a achiziționa un produs, mă uit la recenzii, și așa am făcut și de această dată. Însă, după câteva căutări, mi-am dat seama instantaneu că produsul este fals, achiziționat de la chinezi. Vânzătorul de pe eMag îl vinde cu 50 de lei, iar pe site-ul Aliexpress îl poți cumpăra cu doar 5 lei.

Probabil v-am plictisit deja, așa că hai să discutăm despre profit în adevăratul sens al cuvântului. Uite mai jos cateva statistici pe anul 2023 conform websiteului listafirme:

Pentru până acum am vorbit doar despre firme, un exemplu de persoană care a generat venit datorită acestui tip de afacere este Daniel Turtoi, un antreprenor român stabilit în America, care și-a lansat primul business de acest gen prin vânzarea unui bec. Da, un simplu BEC, cu care a reușit să genereze mii de euro. Daniel și-a împărtășit întreaga experiență de a câștiga bani în mod simplu pe internet printr-un playlist pe YouTube.

Să recapitulăm schema: Cumpărătorul inițial face o ofertă vânzătorului de pe Alibaba, Aliexpress sau orice alt site cu produse ieftine, cerând, de exemplu, un grup de 500 de produse la 0,5$ pe bucată. Ulterior, acest produs este vândut pe website-ul cumpărătorului, care devine acum vânzător. După cum am observat în exemplele anterioare, prețurile de vânzare pot fi chiar de 20 de ori mai mari decât costul inițial al produsului, ceea ce garantează un profit considerabil.

Cum reușește cumpărătorul devenit vânzător să își vândă produsele într-un numar mare și foarte rapid? Simplu: prin reclame.

Există două etape în această strategie publicitară:
Prima etapă este un test, pentru a vedea dacă produsul este cu adevărat un „winner”. Unele website-uri poate nici nu au produsul în stoc atunci când primesc comenzi, așteptând să ajungă la 9-10 comenzi înainte de a achiziționa efectiv produsele de la furnizorii chinezi. Ca o formă de „scuză”, unii oferă cumpărătorilor mai multe produse din aceeași gamă gratuit sau chiar din game diferite, deoarece costul redus al produselor inițiale nu le afectează semnificativ bugetul.
A doua etapă este promovarea masivă: dacă produsul are succes, se investește și mai mult în reclame.

Unde apar aceste reclame? Pe Facebook, TikTok și alte platforme populare, în special aplicații cu un public numeros, unde utilizatorii sunt mai puțin informați și predispuși să cadă în capcana reclamelor atractive.

Dacă ai fonduri disponibile, te poți duce și mai departe: poți colabora cu echipe de logistică care preiau produsele pe care le comanzi, se ocupă de ambalare și livrare. În acest fel, tot ce-ți rămâne ție să faci este să discuți cu furnizorii chinezi și să închei înțelegerile necesare.

În concluzie, prin acest articol, am încercat să subliniez cât de naivi suntem ca populație, și nu doar noi, românii. Această situație se manifestă la nivel înalt, dar la noi tot mai multe persoane cad în plasa aceasta. Pe altă dată, cheers 🍺 … a da și, grijă la țepe!

Comentarii

S-ar putea sa iti placa