fbpx

Tutorial HTML: TAG-uri si Atribute

0

Salutare si bine v-am regasit la un nou Tutorial HTML!

Astazi vom vorbi despre TAG-urile si Atributele HTML.

Ce sunt TAG-urile HTML?

TAG-ul reprezinta o comanda in codul HTML care indica modul in care va fi interpretata informatia la care ea se refera .

Ce sunt Atributele HTML?

Atributele reprezinta niste proprietati ale tag-urilor. Atributele se pun numai in tag-ul de inceput. Daca un tag nu are nici un atribut, atunci browser-ul va lua in considerare valorile implicite ale tag-ului respectiv.

IMPORTANT!

Orice pagina web standard trebuie sa contina 8 tag-uri de baza . Aceste tag-uri sunt prezentate mai jos si ele trebuie sa apara exact in aceasta ordine in cadrul paginii web :
<HTML> 
<HEAD> 
<TITLE> 
</TITLE> 
</HEAD> 
<BODY> 
</BODY> 
</HTML> 
 

Inainte de a explica in parte fiecare tag mentionez ca acestea trebuie scrise in codul sursa exact in forma in care ele apar mai sus , intre semnele <> .

Limbajul HTML nu tine cont de litere mari sau mici in cadrul tag-ului , astfel incat <BODY> sau <body> sau chiar <BoDy> vor fi interpretate identic.  

Pentru a veni in ajutorul vostru,am creat o lista cu cele mai importante     TAG-uri HTML impreauna cu atributele lor:

https://tutoriale-pe.net/orte/atribute.html

Cam atat pentru acest tutorial!

Speram ca ti-a placut tutorialul, daca ai intrebari referitoate asupra acestuia nu ezita sa lasi un comentariu,iar un membru te va ajuta in cel mai scurt timp!

Comentarii
Se incarca comentariile...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More