Prezentarea uneltelor necesare pentru Arduino

0

Salutare , salutare dragi prieteni si bine ati revenit la un nou articol de pe site-ul nostru. Astazi, asa cum am promis in primul video din seria de Arduino, va voi face o lista si va voi prezenta uneltele pe care eu , in momentul acesta le folosesc pentru Arduino. Asa cum am precizat si in video , ordinea nu are vreo legatura cu importanta , acestea sunt uneletele necesare , si nu au unul o importanta mai mare decat celalalt.

Lista ar fi cam asa :

-In primul si in primul rand , eu zic ca aveti mare nevoie de un set de pensete , eu spre exemplu mi-am cumparat un set de 6 pensete de la VETUS

evomag.ro

Pentru ce folosesc pensetele ? Ei bine , in cazul in care, doriti sa puneti un rezistor pe breadboard sau doriti sa luati o piesa foarte mica , pentru a lucra cu aceasta in maxima siguranta si sa lucrati mult mai atent cu piesa , garantat veti avea nevoie de un set de pensete. Atentie mare , pensetele trebuie neaparat sa fie speciale pentru placi , nu folositi pensete normale , pentru ca veti deteriora placile. Cum identificati ca o penseta este pentru placi ? Foarte simplu , trebuie sa scrie pe aceasta ESD.Dupa cum puteti observa in imagine , eu am 6 pensete de diferite marimi , si pe care este scris ESD (ESD-10 , ESD-11, ESD-12 , … , ESD-15).

Link pentru achizitionarea acestor pensete: http://bit.ly/2DCZVyd

-Surubelnite de precizie

Foarte foarte necesare , sunt surubelnitele de precizie . Mi-am cumparat un set de 6 surubelnite de precizie , pentru ca in acest tip de set se gasesc fix marimile de care vom avea nevoie pe viitor. Pentru surubelnite drepte , avem urmatoarele marimi in set : 1.4mm , 2mm, 2.4mm, 3mm , iar pentru surubelnitele stea : #0 si #1 (marimi speciale). Acestea pot spune ca le vom folosi nu doar pentru arduino ci pentru orice piesa , fie ca sunt jucarii , fie la telefoane , fie la ochelarii de vedere , absolut oricand si oriunde sunt de mare ajutor aceste surubelnite de precizie. La arduino , un exemplu ar putea fi , potentiometrul de la microfon care poate regla intensitatea cu o astfel de surubelnita.

Link pentru achizitionarea acestor surubelnite: http://bit.ly/2DDuhR1

-Cutter

Cred ca este una din cele mai scumpe unelte (putina ironie nu strica :)) este undeva la 1 leu) , cu acest cutter puteti deschide pachetele si diverse activitati , in momentul in care scriu acest articol ma gandesc doar la placerea unboxingului folosind cutter-ul , insa daca stau bine sa ma gandesc este foarte folositor in absolut orice activitate.

Link pentru achizitionarea cutter-ului: http://bit.ly/2DxD97v

-SuperGlue Ultra Gel

Absolut niciodata , nu trebuie sa lipseasca acest Ultra Gel din trusa voastra. De ce ? Pentru ca , in momentul cand vom incepe sa asamblam cutii , cu piesele necesare , in momentul cand reconstitui o jucarie (eu spre exemplu , aveam un elicopter cu telecomanda foarte mare , cumparat acum foarte multi ani , nu ma pricepeam eu pe atunci sa umblu cu chestii dinalea , si am dat cu el de pamant , aia a fost , acum insa , mi-a cam parut rau sa il tin in cutie si sa ma uit la el , am luat trusa , pistol de lipit tot ce trebuie , si cand sa lipesc, a trebuie sa iau o pauza , acum va intrebati de ce pauza , pai pentru ca o parte era metal , o parte plastic , in locul unde trebuia lipit, daca nu eram atent , faceam jale mare, a mai fost si o groaza de bani , si aia era , am luat din trusa Ultra Gel si aia a fost treaba cu lipitul , restul erau chestii generale pe care trebuia sa le refac dar am vrut sa va spun de ce este bine sa aveti mereu si un superglue 🙂 ) .

Link pentru a achizitiona SuperGlue : Nu am gasit pe net , dar mergeti la Dedeman si ve-ti gasi cu siguranta.

-Banda izolatoare

Atunci cand lucrati cu cabluri , cu legaturi , trebuie sa va asigurati mereu ca aveti o banda izolatoare.

Link pentru achizitionarea benzii: http://bit.ly/2rAlZEZ

-Cleste pentru fire (Wire Cutter cum ii mai spun eu)

Pentru a taia diverse chestii, si pentru a nu folosi un cleste foarte mare , acest cleste decicat firelor este ideal pentru a avea precizie si pentru a va usura munca , de exemplu , poate fi folosit la taierea rezistorilor , poate fi folosit pentru taierea fludorului , poate fi folosit in foarte foarte multe cazuri , este foarte bun pentru ca este mic , deci nici nu ma asteptam cand mi-a venit , sa fie asa mic.

Link pentru achizitionarea clestelui: http://bit.ly/2n8zDdx

-Pistol de lipit (Letcon)

O alta piesa foarte imporanta este acest pistol de lipit. Cateva caracteristici : temperatura controlata reglabila 200-450°C; Voltaj: 220V; Putere: 60W; Nu prea am multe de spus, cu totii stim ce se face cu acest pistol de lipit, detaliile plictisesc 🙂 .

Link pentru achizitionarea acestui pistol de lipit: http://bit.ly/2DzY1Pz

Acum urmeaza accesoriile pentru pistolul de lipit:

-Fludor (0.50 mm)

Pentru a realiza o lipire corecta , aveti nevoie de fludor , eu folosesc fludor de 0.50 mm , nici subtire nici gros , totul e perfect.

Link pentru achizitionarea fludorului: http://bit.ly/2DC4UiH

-Pompa pentru cositor

In cazul in care rezultatul dupa lipire nu este conform asteptarilor voastre, aceasta pompa va ofera posibilitatea sa retrageti lipirea. Tot ce trebuie sa faceti este sa incalziti cu pistolul de lipit , apasati pe acel buton de la pompa, si totul va fi tras.

Link pentru achizitionarea pompei: http://bit.ly/2DA9gUd

-Tip Cleaner (un fel de burete)

Pentru intretinerea si rezistenta capului de la pistolul de lipit, acest burete , este foarte bun pentru ca dupa ce ati lipit, da-ti cu pistolul in burete , si se curata , rezultatele se simt considerabil si cresteti viata pistolului.

Link pentru achizitionarea buretelui: http://bit.ly/2DHSUfk

-Suport placa + Lupa + Suport pistol de lipit + Burete pistol

Pentru a lipi in conditii sigure si pentru a lipi cu mare mare precizie placile mici , acest stativ cu lupa va ofera tot ce aveti nevoie pentru a realiza o lipire completa si corecta. In poza de mai sus puteti observa toate accesoriile puse intr-un singru stativ. Lupa are si niste beculete pentru o precizie mai mare.

Link pentru achizitionarea acestui suport: http://bit.ly/2rC8RPr

-Multimetru Digital cu Auto-Range

Pentru a avea siguranta in proiectele pe care le realizati este necesar sa masurati diverse chestii. Cu acesti multimetru puteti face acest lucru , nu o sa intru in detalii momentan , voi face un articol special pentru aceasta unealta.

Link pentru achizitionarea multimetrului: http://bit.ly/2n4w8VK

evomag.ro
Comentarii
Se incarca comentariile...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More