fbpx

Inventia care ar putea lua locul televizoarelor si monitoarelor.

0

SURSA: www.bzi.ro


In viitor, ecranele calculatoarelor noastre si ale televizoarelor ar putea sa dispara. O noua inventie a fost deja prezentata de specialisti, aceasta bazandu-se pe proiectarea imaginii in aer.
Compania Displair este cea care a realizat un dispozitiv ce proiecteaza imaginile in aer, ele fiind si tridimensionale, scrie CNN. Mai mult, imaginile proiectate pot fi chiar interactive.

Tehnologia a fost creata de rusul Max Kamanin. Proiectarea imaginilor 3D se face, de fapt, pe o ceata generata de un aparat special cu ajutorul apei. Privitorii au, astfel, iluzia unei holograme.

Privitorul nu este nevoit sa poarte ochelari speciali, asa cum se intampla in prezent cu tehnologia 3D. Imaginea afisata raspunde miscarilor celui care interactioneaza cu ea. Aceasta poate recunoaste 1.500 de gesturi ale mainii.

 

La fel ca la miscarile executate pe tablete, utilizatorul poate micsora sau mari imaginea afisata in aer. Kamanin considera ca tehnologia inventata de el poate avea utilitate chiar si in medicina.

 

El spune ca in viitor mai multi utilizatori ar putea sa foloseasca acelasi afisaj, fiecare cautand ceea ce are nevoie. Noua provocare a inventatorului este de a putea oferi si experienta mirosului celor care folosesc aceasta tehnologie.

Comentarii
Se incarca comentariile...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More