fbpx

Introducere in limbajul de programare C#

0

[fusion_youtube id=”5yD2atlYG6s” autoplay=”no”][/fusion_youtube]

Ce este C# ?

C# este un limbaj de programare conceput de Microsoft la sfarsitul anilor 90. A fost conceput ca un concurent pentru limbajul Java. Ca si acesta, C# este un derivat al limbajului de programare C++.

Totodata, este un limbaj de programare nou conceput pentru .NET si este semnificativ in doua privinte:

  • Este proiectat si directionat in mod specific pentru utilizarea cu Microsoft .NET Framework (o bogata platforma pentru dezvoltarea ,implementarea si executarea aplicatiilor distribuite).
  • Este un limbaj bazat pe metodologia moderna de proiectare orientata spre obiect si atunci cand a fost proiectata, Microsoft a invatat din experienta tuturor celorlalte limbaje similare care au fost in jur, de vreme ce principiile orientate spre obiecte au ajuns la proeminenta acum 20 de ani.

C# este o limba in sine. Desi este proiectat sa genereze coduri care vizeaza .NET, nu face parte din acesta. Unele caracteristici sunt acceptate de .NET, dar nu de C#, si s-ar putea sa fi surprins sa afli ca unele caracteristici ale limbajului C# nu sunt acceptate de .NET sau de MSIL (spre exemplu , unele cazuri de supraincarcare a operatorilor). Cu toate acestea, deoarece limbajul C# este destinat utilizarii cu .NET, trebuie sa intelegeti acest Framework, daca doriti sa dezvoltati in mod eficient aplicatiile C#. Prin urmare, acest capitol are nevoie de ceva timp pentru a vedea intreaga suprafata a limbajului.

În acest moment, ar trebui să fiți familiarizați cu limbajul C# și aproape gata să treceți la aplicarea limajului care acoperă modul de utilizare a C# pentru a programa o varietate de aplicații. Înainte de a face acest lucru, cu toate acestea, este important să înțelegeți modul în care puteți utiliza Visual Studio și unele dintre caracteristicile oferite de mediul .NET pentru a obține cele mai bune rezultate din programele dvs. Acest capitol explică ceea ce înseamnă programarea în mediul .NET în practică. Acesta acoperă Visual Studio, mediul de dezvoltare principal în care veți scrie, compila, depana și optimiza programele C# și oferă îndrumări pentru scrierea de aplicații bune. Visual Studio este IDE-ul principal utilizat în numeroase scopuri, inclusiv scrierea aplicațiilor ASP.NET, Windows Forms, aplicații Windows Presentation Foundation (WPF), aplicații Windows Store care accesează servicii WCF sau API Web și multe altele. Acest capitol explorează, de asemenea, ceea ce este nevoie pentru a construi aplicații care vizează platformele .NET Framework 4.5 și 4.5.1. Lucrul cu Visual Studio 2015 vă permite să lucrați direct cu cele mai recente tipuri de aplicații, cum ar fi WPF, Windows Communication Foundation (WCF) și Windows Workfl ow Foundation (WF).

Visual Studio poate fii descarcat gratis/cumparat de pe site-ul : https://www.visualstudio.com/

Comentarii
Se incarca comentariile...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More