fbpx

Tutorial HTML:Introducere in Limbajul HTML

0

Ce este limbajul HTML?

HTML este prescurtarea de la Hypertext Markup Language, ceea ce reprezinta de fapt limbajul pe care browserele de internet il inteleg si cu ajutorul lui pot fi afisate paginile web.

Hypertext inseamna ca orice cuvant, fraza, imagine sau alt element al documentului vazut de un utilizator poate face referinta la un alt document, ceea ce usureaza mult navigarea intre multiple documente sau chiar in interiorul aceluiasi document.

De ce este important Limbajul HTML?

Limbajul HTML reprezinta de fapt limbajul pe care browserele de internet il inteleg si cu ajutorul lui pot fi afisate paginile web.

Cum cream un fisier HTML ?

Pasul 1:Cream un fisier text.(nume.txt) OBS:Aceste fisiere pot fi scrise cu Notepad

Pasul 2:Dupa ce inseram in acesta cateva structuri HTML,va trebui sa ii redenumim extensia din .txt in .html (Save As –> nume.html)

Pasul 3:Imediat dupa salvare,fisierul poate fi deschis in Browser(Google Chrome,Internet Explorer etc.);

Ce contine un fisier HTML?

Un fisier HTML este compus din trei parti:

-o linie continand informatii despre versiunea HTML a documentului,

-o sectiune declarativa de inceput (Header — delimitata de elementul HEAD ),

-un corp (body) care contine continutul actual al documentului. Corpul poate fi implementat cu elementul BODY sau cu elementul FRAMESET.

Cam atat pentru acest tutorial!

Speram ca ti-a placut tutorialul, daca ai intrebari referitoate asupra acestuia nu ezita sa lasi un comentariu,iar un membru te va ajuta in cel mai scurt timp!

Comentarii
Se incarca comentariile...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More