Gramatica limbii romane

Gramatica

Pe zi ce trece, vedem din ce in ce mai multi romani, ce au probleme grave cu gramatica limbii romane. Si aici nu vorbim neaparat de romanii fara prea multe studii, ci despre acei romani cu functii importante in corporatile multinationale sau institutii publice. De cate ori ti s-a intamplat sa primesti email-uri sau mesaje de te intrebi cum oare au ajuns respectivii in acele functii?

De asemenea, un alt capitol important in gramatica limbrii romane este folosirea diacriticelor? Eu personal nu folosesc diacriticele atunci cand sunt in fata monitorului dintr-un motiv foarte simplu: imi este foarte incomod. De fiecare data cand am cautat ceva pe internet, nu am folosit diacritice. Am mai multe motive pentru care nu am folosit diacritice in tutorialele scrise pe site, unul dintre ele este compatibilitatea redusa, trebuie sa fiu foarte atent ce codificare folosesc, si multe alte detalii pentru care momentan, nu am timp sa le indeplinesc.
Ca intotdeauna, internetul este impartit in doua tabere: cei ce scriu, si cei ce nu scriu cu diacritice. Prima tabara sustine ca un continut publicat cu diacrtice iti ofera un aer de seriozitate, in timp ce cea de a doua tabara sustine faptul ca un continut fara diacritice solicita un nivel superior de concentrare de la utilizator. Care este parerea ta, sa folosim sau nu diacrtice pe internet?

Mai jos va las cateva link-uri catre tutorialele scrise de noi, pentru a corecta orice nelamurire.

De asemenea, daca ai observat greseli gramaticale intr-un tutorial publicat pe site, te rugam sa ne scrii un mesaj: Tutoriale-Pe.NET .

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More