fbpx

Diferenta intre PAWN si PAWNO

0

Diferenta intre PAWN si PAWNO

Multi dintre voi fac aceasta confuzie cand sunt la inceput. Confuzia se creeaza mai ales atunci cand esti pe graba si nu realizezi ca diferenta intre PAWN si PAWNO este de la cer la pamant. Haideti sa o luam cu inceputul.

Ce este PAWN?

PAWN este un limbaj de programare simplu orientat pe 32-bit cu o sintaxa asemanatoare limbajului C.  O sursa pawn este compilata intr-un fisier binar pentru o viteza de executie optima. Daca doriti sa cititi mai multe, va recomand urmatorul articol in engleza: The PAWN language.

Nota: Nu stiu cati dintre voi stiati, dar PAWN este un substantiv in limba engleza si inseamna „pion” (piesa aceea din sah). 

Ce este PAWNO?

PAWNO este un mediu de programare (un program / o aplicatie). PAWNO este cel mai popular editor PAWN pentru SA-MP. Este limitat doar la functii de baza, ceea ce ii ofera reteta perfecta pentru a fi popular. Functiile de baza pe care le are, cum ar fi syntax highlighting, il fac ideal pentru a creea gamemode-uri sau filterscript-uri de dimensiuni reduse. De asemenea este ideal pentru a repara cateva bug-uri mici atunci cand esti pe fuga.

PAWNO a fost creat de spookie – ii puteti trimite un mesaj cu multumiri, intotdeauna prind bine!

PAWNO – avantaje

  • Compact in marime, foloseste putini RAM
  • Perfect pentru script-uri mici
  • Ai o lista cu functii in dreapta script-ului tau
  • Vine la pachet cu server-ul SA-MP pentru Windows

PAWNO – dezavantaje

  • Este foarte greu sa gasesti lucruri specifice in script-urile de dimensiuni mari
  • Editorul are optiuni foarte limitate
  • Ai nevoie de drepturi de administrator, atunci cand rulezi de pe Windows Vista (dar cine mai are asa ceva?)

Concluzia

Ne-am repetat de cateva ori, dar PAWNO este perfect pentru script-urile mici, si ar trebuii sa folosesti un alt editor daca ceea ce vrei tu sa faci depaseste 2000 de linii. De asemenea, PAWNO este recomandat pentru oamenii ce au calculatoare mai lente, deoarece performanta lui joaca un rol important.

Daca te intereseaza un alt editor PAWN pentu SA-MP, noi iti recomandam Notepad++, ai un tutorial chiar aici: TUTORIAL SAMP SCRIPTING : NOTEPAD++

Download PAWNO

Cum am zis si mai sus, PAWNO vine la pachet cu server-ul SA-MP pentru Windows. Daca doresti sa il descarci, intra aici: SA-MP Download si acceseaza sectiunea SA-MP Windows Server Download.

Comentarii
Se incarca comentariile...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More