fbpx

Date generale despre Permisul ECDL

0

Ce este ECDL ?

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai rãspândit standard de certificare a abilitãților de utilizare a computerului, recunoscut la nivel internațional. Permisul ECDL este folosit și recunoscut in 150 de țãri de cãtre companii de renume, în administrație sau de instituții de învãțãmânt de prestigiu. În afara Europei, programul este denumit International Computer Driving Licence (ICDL).

Cu ce ne poate ajuta?

Elevii care dețin Permisul ECDL își pot echivala proba de Competențe digitale din cadrul Examenului de Bacalaureat Național. Programa pentru obținerea Permisului ECDL corespunde materiei pe care elevii de liceu o parcurg în cadrul orelor de TIC din programa școlarã pentru clasele a IX-a și a X-a. Astfel, liceenii pot sã se pregãteasca chiar în cadrul cursurilor pentru obținerea unei certificãri cu recunoaștere internaționalã. Având deja Permisul ECDL, elevii pot solicita în clasa a XII-a echivalarea probei de competențe digitale de la Bacalaureat.

ECDL deschide noi oportunitãți pentru a obține o bursã în strãinãtate.

Permisul ECDL deschide noi oportunitãți pentru a obține un loc de muncã mai bun, îmbunãtãțeste perspectivele de promovare în carierã și scade probabilitatea de a pierde o ofertã de serviciu. Un CV este 100% complet cu ECDL.

Cadrele didactice din învãțãmântul preuniversitar care dețin Permisul ECDL pot beneficia de credite profesionale transferabile.

Permisul ECDL obţinut este valabil pe o perioadă nedeterminată, competenţele digitale fiind certificate pe viaţă, în conformitate cu programele analitice aferente fiecărui modul, aflate în vigoare la momentul susţinerii examinării.

De unde pot invata pentru a obtine Permisul ECDL?

Cu aceasta problema, a materialor si a pregatirii pentru acest certificat, echipa site-ului nostru iti da o mana de ajutor. Ne-am gandit sa postam regulat o serie de cursuri si teste special creeate pentru a reusi sa obtineti cu usurinta Permisul ECDL. Puteti de asemenea sa cumparati niste carti speciale pentru ECDL. Aceste, insa, sunt destul de scumpe si foarte greu de gasit in stoc.

Unde pot sustine acest test ?

De regula, testele pentru ECDL, se sustin la licee acreditate de catre ECDL Romania. Poti afla cu usurinta liceele acreditate pentru sustinerea testelor din judetul tau, accesand link-ul: http://www.ecdl.ro/articol/reteaua-de-centre-de-testare-acreditate-ecdl-in-romania_26.html#page

Permisul ECDLPentru fiecare liceu in parte aveti datele de contact ale profesorilor responsabili de aceste certificari.
De asemenea, se regăsesc şi centre de pregătire profesională în IT care, prin obţinerea licenţei ECDL, au adăugat o nouă dimensiune internaţională activităţii lor.

O serie de instituţii publice, precum Ministerul Finanţelor Publice, prin Şcoala de Finanţe Publice, au obţinut acreditarea ECDL, în timp ce alte ministere, consilii judeţene, primării sau alte instituţii publice selectează centre de testare acreditate pentru a-şi testa angajaţii conform standardului ECDL.

Comentarii
Se incarca comentariile...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More