fbpx

Cum sa iti faci cont pe Romania Roleplay (RO-RP)

0

In cele ce urmeaza am sa te invat cum sa iti faci cont pe Romania Roleplay (sau ro-rp)
Pentru intrebarile si raspunsurile de la intrebari, intrati aici: Romania Roleplay Intrebari si Raspunsuri

RO-RP

Inainte sa incepem, trebuie sa cunosti cateva notiuni de baza, si anume:

1) RolePlayul (RP) reprezinta simularea vietii reale prin intermediul caracterelor din joc, exprimandu-ne actiunile si gandurile prin niste comenzi specifice cum ar fi /me /do si asa mai departe.

2) In Character (IC) reprezinta zona in care se desfasoara actiunea RolePlay, si numai actiunea RolePlay.

3) Out Of Character (OOC) reprezinta zona sau tipul de chat care nu are nici o legatura cu caracterul nostru. Accesam chat-ul OOC prin intermediul comenzii /b, atunci cand trebuie sa dam detalii unui administrator, sau daca avem o neclaritate in legatura cu desfasurarea roleplay-ului.

4) Metagaming (MG) reprezinta folosirea informatiilor OOC in IC. Termenul de MG mai are denumirea de „mix”. Cateva exemple foarte usor de inteles ar fi:

– mergi pe strada si saluti o persoana: „Hei, salut Andrei” desi tu nu ii cunosti in mod normal numele, ci doar te-ai folosit de nametag-ul afisat

– mergi pe strada si ii spui unei persoane sa manance ceva ca moare (pentru ca te-ai uitat la health bar-ul lui)

5) Powergaming (PG) reprezinta fortarea unei persoane de a lua parte la o actiune RolePlay, fara a ii acorda sansa de a raspunde; PG-ul mai reprezinta si savarsirea unor fapte care sunt imposibil de realizat de catre un om.

6) Revenge Killing (RK) este atunci cand ai fost ucis de catre o persoana IC, cu un scop roleplay, iar tu mergi dupa persoana respectiva si il omori, doar pentru simplul fapt ca acesta te-a ucis inainte.

7) Death Match (DM) reprezinta uciderea unei alte persoane fara nici un motiv IC.

8) Non RolePlay Fear (Non RP-Fear) reprezinta o actiune executata de catre caracterul tau, dusa pana la limite, care nu tine cont de emotiile pe care ar trebui sa le aibe orice persoana in viata reala. De exemplu:

– atunci cand sunt pus la zid de politie, nu ascult ordinele acestora si ma duc in portbagaj si imi scot AK47-ele ca sa ii omor pe toti

9) Mixing este atunci cand o anumita persoana incurca chatul OOC cu cel IC, sau invers (detaliile le gasiti la punctul 4).

10) Bunny Hop (BH) reprezinta apasarea tastei cu care caracterul sare, pentru a atinge o viteza mai mare.

11) Ninja Jack inseamna sa furi o masina de la un jucator, fara absolut nici un pic de RolePlay, doar apesi enter si pleci cu masina mai departe.

Iar mai jos, am pregatit un tutorial video in care raspund intrebarilor si imi inregistrez un cont pe Romania Roleplay (RO-RP)

RolePlay inseamna sa imiti ceea ce faci in viata reala, dar in joc. El contine toate criteriile, de la tratarea altor jucatori precum ai trata niste straini in realitate si pana la ingrijirea propiei persoane ca in realitate.

===

Metagame este considerat atunci cand incurci OOC cu IC, sau cand te folosesti de anumite informatii OOC pentru a modifica soarta jocului IC.

Un exemplu ar fi daca te rapeste un mafiot, iar tu suni un amic pe telefon (OOC) si ii spui sa intre in joc sa te salveze.

Alt exemplu ar fi atunci cand ii spui unui jucator intalnit intamplator pe strada sa manance ceva pentru ca are viata low.

===

Powergame este atunci cand savarsesti actiuni ce ar fi imposibil de facut in viata reala, sau atunci cand obligi pe cineva sa ia parte la RP-ul tau.

Un exemplu de PG ar fi: /me ii da un pumn lui Carl si il arunca in sus 3 metrii, dupa care acesta moare. – aici nu ii dai dreptul sa intervina

Alt exemplu ar fi: /me scoate jetpack-ul din ghiozdan si se urca pe acoperisul cladirii

===

Revenge Kill este atunci cand esti omorat printr-o maniera roleplay si tu te duci dupa persoana care te-a omorat ca sa o omori la randul tau.

Un exemplu ar fi daca un mafiot te rapeste si te omoara, tu te duci dupa 5 minute cu prietenii tai si il omorati pe el. Acest lucru fiind imposibil deoarece nu ai retine cine te-a omorat, daca ai fost deja omorat..

Un alt exemplu ar fi atunci cand esti rapit si jefuit ($10 sa zicem), dupa care omorat, te intorci la ei si le ceri cei 10$ inapoi.

===

Allyson Johnson este o persoana nascuta in suburbiile Las Venturas in varsta de 21 de ani. Parintii lui Allyson sun foarte bine plasati social, amandoi fiind doctori.

In trecut, Allyson era condus de unul din parintii lui de la scoala-acasa si tinut din scurt de acestia. Dar odata cu timpul, si cu anturajul, Allyson isi dorea sa iasa de sub mana parintiilor, si la scurt timp acesta a inceput sa chiuleasca, media lui (excelenta de altfel) a inceput sa scada tot mai mult, pana cand a ajuns la prag de corigenta.

Toata aventura aceasta a incetat intr-o tragica zi, din pacate. Parintii lui Allyson au primit un telefon de urgenta si acestia s-au urcat in mare graba intr-o ambulanta si au pornit spre locul descris de apelantul urgentei (( de mentionat ca tatal lui era sofer de Ambulanta )). Insa, intr-o intersectia in „T” un infernus cu muzica data la maxim nu a vazut semnalele acustice si luminoase si a lovit din plin ambulanta, omorand parintii lui Allyson pe loc.

Dupa acest soc primit, Allyson a decis sa schimbe total viata lui si s-a decis sa calce pe urma parintiilor lui, si sa devina, la randul lui, un medic. In zilele acestea Allyson invata din greu, deoarece vrea sa fie primul pe lista studentilor de la Medicina.

Comentarii
Se incarca comentariile...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More