fbpx

Cum sa cumperi BitCoin de la bancomat (ATM)

0

Ce este BitCoin?

O sa pastram raspunsul la aceasta intrebare pentru mai tarziu, dar in cateva cuvinte simple: bitcoin este o moneda electronica ce poate fi folosita in diferite moduri pe internet.

De ce ai nevoie pentru a cumpara BitCoin?

In comparatie cu monedele traditionale (dolarul, lira sterlina, etc), pentru a detine BitCoini nu trebuie sa ai un portofel fizic, ci un portofel electronic (cunoscut drept „BitCoin Wallet”). Personal folosesc Jaxx si Bitcoin.com wallet .

De asemenea, deoarece BitCoin functioneaza datorita internetului, nu avem nevoie de un act de identitate pentru a detine aceste monezi. In acelasi timp, putem detine un numar nelimitat de wallet-uri.

Atentie: Daca doriti sa va bucurati de anonimitatea pe care BitCoin o ofera, este recomandat sa nu cumparati aceste monezi folosind carduri de credit / debit. Deoarece acestea pot fi urmarite cu usurinta.

Unde pot gasii bancomate de BitCoin?

Pentru a va pastra anonimitatea, este recomandat sa achizitionati BitCoin de la anumite bancomate speciale. In prezent exista 5 bancomate de BitCoin in Romania: unul in Cluj Napoca, si alte 4 in Bucuresti. Harta cu toate bancomatele de BitCoin poate fi gasita pe coinatmradar.com .

Cum functioneaza?

Dupa ce ati descarcat un BitCoin Wallet, trebuie sa faceti rost de codul QR pentru „Recieve”.

Ne ducem cu acel cod QR la bancomat si il scanam. Daca doriti sa depuneti o suma mai mare de bani (peste 500 lire, in cazul meu), va trebuii sa scanati un act de identitate. Sau puteti sa „spargeti” suma in tranzactii mai mici si sa mergeti o data la cateva zile.

Dupa ce ati introdus bancnotele in bancomat, suma totala o sa va apara in portofel dupa ce a fost confirmata de cel putin de 2 ori in cadrul retelei interne BitCoin (cunoscut drept „BitCoin blockchain”).

Comentarii
Se incarca comentariile...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More