Cum adaugi Facebook Live Chat pe website-ul tau?

0

Salutare tuturor si bine v-am regasit! Probabil ati observat ca in urma cu ceva timp a aparut in coltul din dreapta jos simbolul „messenger” prin care puteti sa ne scrieti direct intrebari. Facebook a lansat anul trecut Messenger customer chat plugin prin care permite vizitatorilor sa comunince cu diferite companii direct din website-ul acestora.

Cum functioneaza Facebook Live Chat?

Live chat iti permite sa comunici instant cu vizitatorii website-ului tau. Chat-ul apare pur si simplu in browser si creeaza o camera privata in momentul in care utilizatorul a scris ceva in casuta de mesaj.

Bonus: Bot Support

Un aspect important care un este mentionat foarte des este Bot Support-ul. Poti sa creezi un bot care sa raspunda intrebarilor de baza, direct pe website-ul tau. Intrebari de genu: „in cat timp ajunge produsul?” s.a.m.d.

Cum se instaleaza?

  1. In mod evident, aveti nevoie de o pagina de Facebook. Daca nu aveti deja una, trebuie sa va creeati una.
  2. Aveti nevoie de Facebook Page ID. Dar nu va panicati, o sa va arat cum puteti face rost de el.
  3. Va trebuii sa va treceti domeniul vostru intr-un whitelist (= lista alba).
  4. Va trebuii sa inserati un cod pe fiecare pagina unde doriti sa apara acel buton de messenger.

Presupunand ca aveti deja creeata o pagina de Facebook, va trebuii sa extragem ID-ul paginii (Facebook Page ID). Trebuie sa intrati pe pagina voastra de Facebook si sa dati click pe butonul „About” – dupa care ID-ul paginii o sa apara printre ultimele randuri din pagina.

Facebook Page ID
Facebook Page ID

Acum trebuie sa adaugam domeniul website-ului in whitelist (nu este asa de complicat precum suna). Ideea din spatele acestui whitelist este ca trebuie sa se creeze o legatura intre pagina de Facebook si website-ul efectiv pe care clientii lasa mesajele.

Pentru a adauga domeniul tau in whitelist trebuie sa intrii in setarile paginii si sa accesezi tabul „Messenger platform” (din stanga). Trebuie sa scrii atat „http://” cat si „https://” pentru a te asigura ca chat-ul se incarca tot timpul. Dupa ce ai adaugat site-ul, apasa pe butonul Save.

Adauga site-ul in whitelist
Adauga site-ul in whitelist

Acum vom trece la pasul final si vom obtine codul unic ce trebuie inserat in fiecare pagina pe care dorim sa afisam butonul de messenger. Ne ducem jos de tot la „Customer chat plugin” si apasam pe butonul „Set Up”.

Customer Chat Plugin
Customer Chat Plugin

Iar ultimul pas este sa adaugam codul obtinut in fiecare pagina, imediat dupa ce tag-ul <body> a fost deschis. Daca doresti sa adaugi messenger-ul in fiecare pagina, te sfatuim sa cauti un fisier ce se numeste „header.php” si sa adaugi codul imediat dupa <body> (ca in exemplul de mai jos)

Inserare cod dupa tag-ul <body>
Inserare cod dupa tag-ul
Comentarii
Se incarca comentariile...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More