fbpx

Ce este WordPress? Cum faci un site in WordPress? Tutorial pentru incepatori

0

Ce este WordPress?

WordPress este cea mai populara platforma din lume pentru realizarea website-urilor si este capabil sa creeze orice tip de website: de la blog-uri personale pana la website-uri profesionale sau chiar magazine online cu cateva produse.

Nu ai experienta in lumea web development-ului? NICI O PROBLEMA! Pentru ca folosind aceasta platforma, nu ai nevoie sa stii programare pentru a face un website de calitate!

WordPress si-a capatat popularitatea in prima faza ca o platforma ce o poti folosii pentru a-ti face un blog. Daca ai vizitat vreodata un site ce avea in URL: denumire.wordpress.com atunci mai mult ca sigur stii despre ce vorbesc!

WordPress interfata
Interfata pentru scrierea unui post in WordPress

Aceasta platforma are o interfata intuitiva si oricine poate invata sa o foloseasca dupa ce lucreaza cu ea o anumita perioada de timp. Este foarte usor sa scrii continut – ai aceleasi ce le poti regasii in Microsoft Word sau Google Docs.

WordPress folosit ca CMS

Sa lamurim mai intai ce este un CMS, acest acronim vine de la Content Management System si presupune o aplicatie sau un set de unelte care te ajuta sa iti gestionezi continutul online (continut precum pagini, produse, poze si asa mai departe).

Probabil nu stiai acest lucru dar WordPress se estimeaza ca se afla in spatele a 25% – 30% din toate website-urile din lume – o cifra care spune multe lucruri despre avantajele acestui produs gratuit.

Cateva website-uri populare care folosesc WordPress:

Mercedes-Benz.com au ales sa isi realizeze website-ul de prezentare folosind aceasta platforma. Se estimeaza ca producatorul german are in jur de 4 milioane de vizitatori lunar.

WIRED.COMWIRED.com este o publicatie online infiintata in 1993 care publica articole de tot felul de la tehnologie pana la cultura. Se estimeaza ca lunar atrage peste 25 milioane de vizitatori.

Insusi Facebook a decis sa lanseze Facebook Newsroom folosind acest CMS.

WordPress – Avantaje

WordPress – Dezavantaje

Comentarii
Se incarca comentariile...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More